Home

De Bruisweken zijn de algemene introductieweken voor studerend Zwolle. Het is de perfecte manier om kennis te maken met alles wat jouw studentenstad te bieden heeft. En je leert direct een hoop nieuwe medestudenten kennen. Tijdens de Bruisweken staat Zwolle drie weken lang in het teken van introductieactiviteiten. 

Je kunt alleen deelnemen aan de HBO Bruisweek als je opleiding ook meedoet, individueel aanmelden is niet mogelijk.


Buro Ruis werkt met alle partners weer keihard aan de Bruisweken editie 2016, dé aftrap van het Zwolse studiejaar. We kunnen nog niet veel verklappen, maar houd de website en Social Media in de gaten want het wordt weer een briljante introductie! Kun je écht niet wachten op nieuws of heb je een geweldig idee? Mail dan naar info@buroruis.nl.

Toevallig nog een gaatje in je agenda vlak na de zomervakantie? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Bruisweken. Er is veel te doen, dus je hebt functies voor 't uitzoeken. Meer weten? Klik hier...


HBO Bruisweek
De HBO Bruisweek is dé introductieweek voor studerend Zwolle; de ideale manier om je opleiding, de stad, de studentenverenigingen en je toekomstige studie- en stadsgenoten op een leuke manier te leren kennen. Het driedaagse programma vindt in 2016 plaats op maandag 29 augustus tot en met woensdag 31 augustus. De circa 2500 deelnemers aan de HBO Bruisweek worden drie dagen lang bedolven onder activiteiten op diverse locaties in en rond de binnenstad en gezamenlijk slapen op een centrale slaaplocatie. Het programma bestaat o.a. uit een interactieve Citytour langs alle highlights van de stad, een avondfestival met diverse culturele events, feesten, films, toegang tot musea, comedy in de Zwolse Theaters, Dance in Hedon, feesten van studentenverenigingen, gezelligheid in het Bruishuis, etc. Daarnaast is er ruimte voor de opleidingen om een deel eigen programma te organiseren en organiseren we sportieve activiteiten.

MBO Bruisdag
Theateracts, modeshows, quizzen en muziek vullen het programma van de MBO Bruisdag op woensdag 31 augustus 2016. De dag bestaat uit twee delen: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond leren 3000 kersverse MBO studenten Zwolle kennen; ze komen langs alle plekken in de stad die je gezien moet hebben. Tijdens Relax in the City wordt de Bruisdag feestelijk afgesloten op diverse locaties waar studenten lekker kunnen ontspannen, napraten, een dansje wagen of wat drinken.

Bruisweken Media

Bekijk hier foto’s, live concerten, nieuwe clips, interviews en meer

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.