MBO Bruisdag

MBO Bruisdag aftermovie 2017

kijk hieronder voor het volledige programma van de MBO Bruisdag 2017:

ZWOLLE ROND 10.00 – 14.00

Dit jaar is het programma van Zwolle Rond onder te verdelen in verschillende onderwerpen. We hebben zoals elk jaar weer een breed cultureel aanbod. Daarnaast kan je al je energie kwijt en elkaar beter leren kennen op de verschillende sport en spel activiteiten. Ook hebben we voor zoveel mogelijk opleidingen een programma onderdeel proberen te organiseren dat heel goed aansluit bij de gekozen opleiding.

CULTUREEL
Hedon is hét poppodium van Zwolle. In februari 2014 heropend na een grote verbouwing. Met twee nieuwe zalen en een totale capaciteit van meer dan duizend personen is de MBO Bruisdag een mooie gelegenheid om kennis te maken met Hedon.

Grote zaal Hedon:
De grote zaal van Hedon wordt ook dit jaar weer op de kop gezet door de Grote Karaoke Show! Laat aan al je nieuwe klasgenoten zien hoe goed je kan zingen door met een live band mee te zingen met een cover naar keuze.  

Kleine zaal Hedon:
In de kleine zaal van Hedon staat de Fakkelteit. De Fakkelteit is een groep jongeren die twee avonden in de week druk bezig is met het maken van hip-hop. Hieruit zijn al heel wat toffe formaties gevormd misschien ken je ze al; Zwolstalig en Oost Wanted. Deze jongens worden gecoacht door Rico en Philip. Tijdens deze show kan je de jongens leren kennen maar ook zelf actief mee doen. Hier zal het dus bruisen van de hip-hop en rap kunsten.

De Spiegel:
Ook theater de Spiegel is weer van de partij. Het theater heeft wederom  “Op Sterk Water” uitgenodigd om je flink te laten lachen. Met de unieke improvisatie voorstelling van ‘Op Sterk Water’ zal je verrast worden van de muzikaliteit, snelheid en humor. Met een samengestelde groep van acteurs, cabaretiers, muzikanten en taalkunstenaars zal dit geen probleem vormen. Al enkele jaren is ‘Op Sterk Water’ één van de meest gewaardeerde programma onderdelen van de MBO Bruisdag.

Cultuurschip Thor:
Cultuurschip Thor is bijna een honderd jaar oud schip. Het schip ligt in de Thorbeckegracht naast het Pelserbrugje. Cultuurschip Thor is bij het Zwolse publiek bekend geworden door de Zwolse buitenpianist Rik Elings. Samen met zijn vrouw zorgt hij voor een mooi intiem programma voor slechts een kleine selectie van de deelnemers van de MBO Bruisdag.

De Verhalenboot:
Een nieuwe locatie tijdens Zwolle rond is de Verhalenboot. Deze boot ligt naast Cultuurschip Thor en je kan hier genieten van de mooiste verhalen.

Fundatie:
Museum de Fundatie is een kenmerkend gebouw door het grote moderne ei dat er enkele jaren geleden opgebouwd is. Tijdens de MBO Bruisdag is het museum volledig ter beschikking voor jullie. Met interessante tentoonstellingen is er altijd wat nieuws te ontdekken. Ga ook zeker helemaal naar boven om het mooie uitzicht over de hele stad te zien. Heb je het museum van binnen gezien ga dan ook eens buiten langs want heir valt een heleboel te zien!

Odeon:
Odeon is samen met de Spiegel onderdeel van de Zwolse Theaters. Na de verbouwing zijn de zalen, Hemmink en Dommerholt, als vanouds gebleven. In beide zalen zal er programma verzorgd worden tijdens de MBO Bruisdag.

Hemminkzaal:
In de oude schouwburg zaal (Hemminkzaal) staat “Herman In Een Bakje Geitenkwark”. Een combinatie van humor, muziek, avontuur en bizons is het beste recept voor een verrassende voorstelling.

Dommerholtzaal:
Mannen in hotpants; Wie wil dat nou niet zien? De Blonde jongens en Tim zijn dit jaar voor het eerst aanwezig tijdens de MBO Bruisdag. In 2014 wonnen ze de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Het gaat een show worden vol hilariteit en stommiteiten!

Grote Kerk:
Losgaan op het gebied van creativiteit? Ook dit is mogelijk tijdens de MBO Bruisdag. De Grote Kerk staat namelijk geheel in het teken staan van creativiteit. Met een samenwerking met allerlei verschillende kunstenaars maar ook dans en percussie weten we nu al dat het in de Grote Kerk een drukte van belang gaat worden.

Stedelijk museum:
Het Stedelijk Museum bestaat al ruim 125 jaar. In het oude gedeelte (het Drostenhuis) kan je het originele huis uit 1551 zien. In het moderne gedeelte van het museum zie je hoe Zwolle er in de jaren ’70 en ’80 eruitzag. Met een goede route en een aantal opdrachten zal je in elke hoek van dit museum iets nieuws weten te ontdekken.
Daarnaast gaat er vanaf hier een historische route langs de mooie verborgen plekjes in de stad. De rondleiding. Deze verhalenvertellers zijn leden van de historische studentenverenigingen Varias Vias. De verschillende locaties die worden bezocht zijn onder andere de oude Stadsmuur, Synagoge, Sassenpoort, Peperbus, St. Michaels Kerk en het Hopmanshuis.

Papenstraattheater
Wat je gaat doen bij het Papenstraattheater is nog een kleine verassing! Maar op deze unieke locatie wordt je kennis flink getest!

Brandweer
Ga jij nu je in Zwolle gaat studeren ook op kamers? En wil jij er zeker van zijn dat je kamer helemaal brandveilig is? Of wat je moet doen als er brand uitbreekt? De Brandweer geeft hier voorlichting en laat je zelf een studentenkamer helemaal blussen. Ook kan je kijken of jij fit genoeg bent om bij de brandweer te gaan tijdens brandweer apenkooi.

Van Buuren
Nog geen rijbewijs? Of juist net je rijbewijs gehaald maar stiekem nog geen idee hoe je een band verwisseld. Van Buuren rijschool geeft proeflessen en laat je op een ludieke manier kennismaken met auto’s of autorijden!

Stadkamer
Eerder dit jaar is de Stadkamer heropend. Op een nieuwe locatie met tal van mogelijkheden.
Bij mooi weer kan je hier een Bamboeknikkerbaan bouwen en het zo opnemen tegen een andere klas.
Voor een select groepje is er een workshop dat gaat over 3D printen en de ontwerpen hiervan!

SPORT & SPEL
Op verschillende locaties verspreid door de stad kan je al je energie kwijt op de verschillende sport en spel activiteiten.  Na alle culturele activiteiten kan er uitgeraasd worden op de stormbaan. Met twee groepen tegelijk bij de stormbaan kan er een wedstrijdje per klas gespeeld worden. Neem het op tegen de andere studenten en zorg dat jouw klas wint!We hebben ook dit jaar een grote Sweeper waar je zolang mogelijk op moet blijven staan zonder onderuit gemaaid te worden. 6-kamp spellen, bubbelvoetbal, leven tafelvoetbal, mega twister allemaal onderdelen waarin je het op kan nemen tegen andere klassen.

Naast activiteiten met de voetjes op het droge zijn er ook diverse activiteiten op het water.


OPLEIDINGSPROGRAMMA
Helaas is het ons niet gelukt voor elke opleiding programma te organiseren dat aansluit bij de opleiding maar voor een heleboel opleidingen is dit wel gelukt. Je kan hierbij denken aan toffe sprekers die vertellen over eigen succes. Maar ook rondleidingen op unieke locaties en workshops die ervoor zorgen dat jij met een streepje voor start aan je eerste lessen op school. Deze speciale programma onderdelen voor opleidingen zijn bijvoorbeeld bij Pathe, het Stadhuis, de Drijber, Bonbonnerie Borrel, en nog vele andere locaties.

RELAX IN THE CITY 14.00 – 17.00

Tijdens Relax in the City staat het ontspannen centraal, maar naast rustig relaxen kan je ook nog even dat laatste beetje energie eruit gooien dat je nog in je hebt. Buro Ruis biedt hiervoor dan ook het ideale programma aan.

Kijk op het programma dat je krijgt op woensdag 6 september voor de verschillende gebieden die we hebben ingericht voor een ultiem relax moment. Op het stadsstrand kan je gebruik maken van verschillende water activiteiten waaronder bijvoorbeeld: suppen, kanoén, waterfietsjes, etc. Ook kan je tijdens een silent disco in een dancebattle belanden met een klasgenoot. Voetjes in het zand en een heerlijke smoothie van Smooth Therapy of relaxen in de hangmatten het kan allemaal!

 


 

Foto door Joost JansenBuro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP en SABOTAGE (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle!). Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.