Zwolle studentenstad = verenigingen!

Een studie volgen in Zwolle is natuurlijk stap 1. Stap 2 is (misschien) op kamers gaan. En stap 3 is een leuke studentenvereniging uitzoeken. Zwolle heeft meer dan 10 leuke verenigingen in alle soorten en maten. Het ideale moment om deze verengingen te leren kennen is tijdens de Bruisweek en op hun introductiedagen. Je zal de verenigingen tijdens de Bruisweek veel zien en daarnaast kan je om verder kennis te maken een paar dagen mee op een soort van intro dagen van een vereniging.

Hieronder stellen verschillende verenigingen zich aan je voor.

Absens Carens

De christelijke studentenvereniging Absens Carens is de plek voor gezelligheid en diepgang tijdens je studententijd. Je leert binnen de kortste keren veel mensen kennen, je komt makkelijker aan een kamer, je hebt soos, goede fees
ten, acties met andere verenigingen, sportactiviteiten en andere activiteiten die je studententijd tof maken. Maar Absens Carens is meer dan dát. Door wekelijkse Bijbelstudies op dispuut en verenigingsbrede avonden over
actuele thema’s vind je verdieping en wordt Absens Carens, ook mede door je eigen inzet en activiteit in bijvoorbeeld verschillende commissies, dé plek waar jij je breder ontwikkelt dan alleen binnen je studie. Wil je een keer langskomen? Mail naar promotie@absenscarens.nl. Meer informatie over Absens Carens is te vinden op www.absenscarens.nl.

A.s.v. ZHTC

Opgericht in 1952, met nu ruim 300 leden, is het Zwols Hoger Technisch Corps de oudste en eveneens één van de grootste studentenverenigingen van Zwolle. Van oorsprong was ZHTC louter toegankelijk voor studenten in de technische sector, maar tegenwoordig is iedere Zwolse student welkom!
Op onze eigen sociëteit aan de Zwolse gracht wordt menig feest georganiseerd. Bijvoorbeeld onze befaamde Bierweek, welke dit jaar haar 8e lustrum mocht vieren!
Nu staat ZHTC natuurlijk niet alleen voor bier drinken, het is ook dé vereniging waar jij jezelf als persoon kunt ontwikkelen. Zo hebben wij verscheidene commissies en werkgroepen waar jij als lid ervaring kunt opdoen, en organiseren wij ook netwerkbijeenkomsten waar stageplekken en eventuele banen gevonden kunnen worden.

Iedere ZHTC’er begint zijn studententijd tijdens onze legendarische introductieweek, waarin ieder nieuw lid de stad en de vereniging grondig leert kennen door middel van allerlei activiteiten. Aanmelden hiervoor kan via onze website, waar tevens nog veel meer informatie te vinden valt!

W: http://zhtc.nl/

Boreas

Bij roeivereniging Boreas kun je terecht voor dé studentensport van Nederland, roeien! De vereniging biedt een mix van sportiviteit en studentikoze gezelligheid. Sinds haar oprichting in 2004 groeide de vereniging uit tot de grootste studentensportvereniging binnen Zwolle. Doordeweeks trainen onze leden op het Zwarte Water en roeien we rond de stadsgracht. Op de donderdagavond is er de Thap – de verenigingsavond. In het weekend wordt er afgereisd naar andere studentensteden in Nederland voor wedstrijden en feesten. Daarnaast biedt Boreas je de mogelijkheid je talenten te ontwikkelen, bijvoorbeeld door plaats te nemen in tal van commissies of in het dagelijks bestuur. Ben je benieuwd? Kijk voor meer informatie op www.zsrboreas.nl.

Eudaimon

Wij zijn studievereniging Eudaimon en zijn de studievereniging van de Katholieke Pabo Zwolle. Met ruim 40 actieve leden is het een vrij kleine, maar knusse vereniging. Elk jaar beginnen we met een knallende introductieweek. In deze week maken de eerstejaars studenten kennis met het centrum van Zwolle, maar vooral het studeren aan de Pabo en je toekomstige studiegenoten. Hierbij wordt veel gelachen en je leert elkaar hier goed kennen. Het is tevens een goede voorbereiding op je studie aan de Pabo. Het is een gezellige week zonder ontgroening. Ben jij student (aan de Katholieke Pabo) in Zwolle?Zoek jij een gezellige, kleine studievereniging? Dan is Eudaimon wat voor jou.

https://www.facebook.com/sveudaimon

 Gumbo Millennium

Gumbo Millennium is een algemene studentenvereniging die veel activiteiten organiseert voor haar leden. Zo hebben we dartcompetities, poolkampioenschappen, lasergamen, gamersday, bbq’s en een landhuisweekend.
Naast al die activiteiten hebben wij ook regelmatig een feestje in onze sociëteit
waar je gezellig met andere leden een biertje kunt drinken. De sponsoren van de vereniging bieden onze leden stageplekken en eventueel (bij)baantjes aan.
Veel van onze leden komen via de vereniging in contact met hun potentiele werkgever. Gumbo Millennium staat voor gastvrijheid en gezelligheid. Ben je nieuwsgierig naar ons als vereniging, kom dan gerust een keer langs bij Gumbo Plaza (T2.55). Iedereen is welkom!

W: www.gumbo-millennium.nl
E: info@gumbo-millennium.nl

 

Ichthus

'Wij zijn C.S.V. Ichthus Zwolle, een fantastische christelijke studentenverniging met ruim 90 leden. Elke dinsdagavond komen we bij elkaar in kringen voor bijbelstudie, persoonlijke betrokkenheid en gezelligheid. De samenbindende factor van onze interkerkelijke studentenvereniging is God. We willen in afhankelijkheid ons leven aan Hem geven, hoe we dat praktisch vormgeven binnen het studentenleven en binnen onze studies, daarover discussieren we tijdens kring. Naast de kringavonden worden er ook andere geniale, ludieke en gezellige activiteiten georganiseerd zoals een liftweekend, sprekersavonden, soosavonden en sporttoernooien. Kom gerust eens langs!"

W: www.ichthuszwolle.nl
M: info@ichthuszwolle.nl

JOVD

De JOVD, (Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie) wordt sinds 2011 steeds sterker in Zwolle en heeft door heel Nederland meer dan drieduizend leden. Onze vereniging bestaat al sinds 1949 en sinds 2000 zijn wij de officiële jongerenorganisatie van de VVD. In politiek opzicht zijn we daarentegen volledig onafhankelijk, wat betekent dat wij onze eigen standpunten bepalen.
De JOVD is waarschijnlijk de meest ideale combinatie van inhoud en gezelligheid. Wij organiseren interessante sprekersavonden, toegankelijke debat- en speechtrainingen, maar je kan er ook gezellig borrelen met andere JOVD'ers en politici. Niet alleen in Zwolle, maar ook nationaal of in de Europese Unie!


Ieder half jaar organiseert de JOVD een introductieweekend in Den Haag voor nieuwe leden. Deelnemen aan dit weekend is niet verplicht, maar wel dé manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de JOVD en anderen te leren kennen. De volgende vindt plaats op 19 september!

W: www.jovd.nl/zwolle-eo

Oikos Nomos

Dé algemene studentenvereniging van Zwolle. Voor het echte studentenleven: gezelligheid, mooie feesten, leuke activiteiten, leerzame ervaringen en een goed netwerk. Oikos Nomos is gevestigd in Stadscafé Blij op de dinsdagavond. Heb jij je examens doorstaan en besloten in Zwolle te gaan studeren? Maak dan kennis met het studentenleven op de introductieweek van Oikos Nomos. Schrijf je in voor de vliegweek en geef je studententijd een vliegende start! De vliegweek sluit direct aan op de HBO Bruisweek, zodat je aan een stuk door kan feesten!

W: www.oikosnomos.nl

Sooz

Wie in Zwolle studeert krijgt ook te maken met Zwolle Studentenstad. En Zwolle
Studentenstad = SOOZ! Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle is een koepel van bijna alle  studentenverenigingen en daarnaast individuele studenten. We zijn altijd bezig om te kijken hoe we studentenstad Zwolle nog beter en toffer kun
nen maken. Zo overleggen we bijvoorbeeld met de Hogescholen, mbo’s en gemeente.Ook voor jou kunnen we altijd iets betekenen. We hebben onze eigen studentenbalie waar je terecht kan met vragen & klachten over bijvoorbeeld huren en onderwijs. Check voor alle informatie onze website.
www.sooz.nl

Vestuvalo

Ga jij naar de Calo? Dan is Vestuvalo de verenigingvoor JOU! Vestuvalo is super gezellig en er is altijd wel een feestje! Zoals een Soos-avond, een uitje met een andere ALO-vereniging, het Vestuvalo Gala en verschillende sportdagen. Na een dagje sporten op school heb je meestal wel zin in een lekker biertje, dit kan bij
VESTUVALO!
www.studentenverenigingvestuvalo.nl

Waltertje

Waltertje is de studentenvereniging voor journalist en in Zwolle. Waltertje is namelijk als een journalist: enthousiast, nieuwsgierig, actief en altijd in voor een feestje.  In de afgelopen 30 jaar is Waltertje uitgegroeid tot een knallende studentenvereniging. Wij verrijken het Zwolse studentenleven met interessant
e gastcolleges van topjournalisten, ons eigen Gala der Journalistiek in poppodium Hedon en elke maand érg goede feestjes in studentencafé Het Vliegende Paard. Naast dat alles zorgen we dus ook nog eens voor de introductieweek, waarin dat alles samenkomt... Dit doen we omdat we geloven dat studeren meer is dan alleen colleges volgen.

https://www.facebook.com/svWaltertje?fref=ts

 NSZ

Navigators Studentenvereniging Zwolle is de grootste christelijke studentenvereniging van Zwolle. Wij zijn een christelijke, interkerkelijke vereniging waar we diepgang en gezelligheid combineren. Ons motto is: 'christus kennen en Hem bekendmaken'. Dat is waar we voor willen gaan! 

Donderdagavond is onze verengingsavond, de ene week komen de kringhuizen samen om te eten en te kringen, de andere week is er een algemene avond. Dan komt vaak een spreker langs, is er een aanbidding en/of een ontspanningsavond. Iedere week sluiten we af met een borrel in het Vliegende Paard. Daarnaast heeft NSZ activiteiten zoals (lift) weekenden, feestjes, kringhuisactiviteiten én een Diesweek met gala. 

NSZ heeft een goede combinatie van groeien in relatie met God en het studentenleven. Komt gerust een keer langs, NSZ borrelt elke donderdagavond in het Vliegende Paard. Vanaf een uurtje of 22.30 uur zijn we in de kelder te vinden. Iedereen is van harte welkom, ook als je geen lid bent! 

Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen op nszwolle.nl of een bericht sturen naar besturu@nszwolle.nl.

Website: www.nszwolle.nl

Mail: bestuur@nszwolle.nl

Facebook: nszwolle

Instagram:@nszwolle

JD

De JD is met bijna 6.000 leden één van de grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland. De Jonge Democraten zijn een progressief-libareale politie jongeren organisatie. Dat betekend dat ze zcih inzetten voor een maatschappij waarin iedereen vrij is om zich te ontplooien volgens hun eigen ideaalbeeld. De Jonge democraten zetten zich vooral in voor de volledige deelname van jongeren aan de maatschappij en op de thema's duurzaamheid, onderwijs, Europese samenwerking en integratie. De Jonge Democaten zijn gelieerd aan D66. Bok de Jonge Democraten staat inhoud en gezelligheid bovenaan. Er worden regelmatig interessante activiteiten en en borrels georganiseerd.

https://overijssel.jongedemocraten.nl

https://www.facebook.com/JDOverijssel/

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP , University Of Dance en LUX. Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.