Helpdesk

Camping

3 items
Is er speciaal een plek waar ik mijn fiets ’s nachts veilig neer kan zetten?

Vlakbij de camping is een bewaakte fietsenstalling waar je veilig jouw fiets kan parkeren.

Zijn er kluisjes aanwezig voor mijn waardevolle bezittingen?

Nee, er zijn geen kluisjes aanwezig in de binnenstad en de camping. Daarom raden we jouw aan om zo min mogelijk waardevolle items mee te nemen of deze altijd bij je te dragen.

Is er speciaal een plek waar ik mijn fiets ’s nachts veilig neer kan zetten?

Tegenover de ingang van de camping is een bewaakte fietsenstalling waar je veilig jouw fiets kan parkeren.

 

Deelname

3 items
Ik kan niet alle dagen deelnemen aan de HBO Bruisweek. Wat moet ik doen?

De HBO Bruisweek is het leukste als je drie dagen het programma volgt, maar als het echt niet anders kan dan is het in principe mogelijk dat je niet aan alle dagen van de HBO Bruisweek deelneemt. Geef dit vooraf door bij jouw opleiding. Als je eerder moet vertrekken van de HBO Bruisweek dan moet je dit tijdig aangeven aan de mentor van jouw groepje. Bij persoonlijke omstandigheden kun je één van onze vertrouwenspersonen inlichten.

Ik ben tijdens de HBO Bruisweek op vakantie, moet ik mijn vakantie annuleren?

Dit wordt niet door de organisatie van de HBO Bruisweken bepaald. Wil je hierover meer informatie, neem dan voor de HBO Bruisweken contact op met de opleiding waar jij het komende jaar gaat studeren.

Wanneer ik niet deel kan nemen aan de HBO Bruisweken vanwege persoonlijke omstandigheden, kan ik dan geld terug krijgen?

Als je al betaald hebt dan is geld terugkrijgen in principe niet meer mogelijk. Neem contact op met jouw opleiding voor meer informatie. Het is niet mogelijk om via Buro Ruis geld terug te krijgen.

Programma

2 items
Hoe ziet het programma van de HBO Bruisweek er uit?

De HBO Bruisweek start op maandag ochtend 27 augustus. Aanvangstijd en startlocatie ontvang je via je opleiding. De dag begint op jouw school waar je je nieuwe opleiding gaat volgen hier schrijf je je in voor de HBO Bruisweek op de locatie van jouw opleiding. De dagen daarna doorloop je een bomvol dag-, avond- en nachtprogramma en sluiten we op woensdagmiddag 29 augustus jouw introductie af.

Als ik wat anders wil doen dan de rest van mijn groepje, kan dat dan?

Het is het leukste om zoveel mogelijk met jouw nieuwe klas op te trekken zodat jullie elkaar echt leren kennen maar wil jij bijvoorbeeld gaan slapen en wil jouw groep verder het programma volgen dan kun je gewoon naar de camping. Licht wel altijd jouw mentor in zodat hij weet waar jij bent.

HBO

9 items
Hoe kan ik meedoen aan de HBO Bruisweek?

Alleen indien je opleiding deelneemt aan de HBO Bruisweek is het mogelijk je via je opleiding in te schrijven. Het is niet mogelijk om je individueel in te schrijven voor de HBO Bruisweek, studentenverenigingen bieden deze mogelijkheid wel.

Waar kan ik informatie vinden over het programma?

Het programma wordt zo snel mogelijk geplaatst op www.bruisweken.nl.

Het dragen van het Bruisweken t-shirt en de polsband zijn verplicht, waarom is dat?

Het dragen van deze items is verplicht, zodat wij jullie kunnen herkennen als deelnemers aan de Bruisweek. Dit is niet alleen voor het verkrijgen van toegang tot verschillende programmaonderdelen, maar ook als je ’s avonds onverhoopt in de problemen zou komen.

Ik ben allergisch/heb een handicap. Kan ik dan ook meedoen?

Als je een allergie of handicap hebt, of andere medische klachten waar wij van moeten weten, dan moet je dit invullen tijdens je aanmelding. Wij kunnen dan proberen zoveel mogelijk rekening met je te houden. Heb je vragen hierover of ben je het vergeten in te vullen bij je aanmelding? Neem dan contact ons op via info@buroruis.nl.

Wanneer krijg ik meer informatie over deelname?

Minimaal een week voor de start van de introductieweek krijg je een brief of mail met hierin informatie over waar je je moet melden, hoe laat je er moet zijn, wat je mee moet nemen, wat er met je bagage gebeurt enz.

Wie organiseert de Bruisweken?

De Bruisweken worden georganiseerd door Buro Ruis, de deelnemende HBO opleidingen en studentenverenigingen. Verder komen ze tot stand in samenwerking met de Zwolse onderwijsinstellingen, Gemeente Zwolle, poppodium Hedon en vele partners in de stad.

Voor wie zijn de Bruisweken?

De Bruisweken zijn voor alle nieuwe mbo- en hbo studenten die aan een van de mbo of hbo instellingen van Zwolle komen studeren. Voor hbo- en mbo studenten zijn aparte introductiedagen. Bovendien zijn er veel activiteiten voor iedereen toegankelijk (dus ook voor ouderejaars).

Waar slaap ik tijdens de HBO Bruisweek?

Op maandag 27 augustus en Dinsdag 28 augustus zijn er slaapplekken geregeld voor alle deelnemers en mentoren van de HBO bruisweek. Daarnaast zullen er voldoende sanitaire voorzieningen zijn. Nadere informatie volgt.

Kan ik met mijn fiets in de trein?

Ja, in augustus, dus ook op maandag 27 augustus, kun je je fiets meenemen in de trein. Klik hier voor meer informatie. 

Contact / Route

3 items
Kan ik op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws/ontwikkelingen rondom de Bruisweken?

Zeker, zo nu en dan een bezoek aan onze website houdt je al op de hoogte. Ook via Facebook, Twitter en Instragram zijn de laatste ontwikkelingen van zowel de MBO Bruisdag als de HBO Bruisweek te lezen. Volg ons en kom alvast in bruissferen;). Tijdens de Bruisweken krijg je elke dag foto’s, filmpjes en andere belangrijke informatie die je zeker niet mag missen!

Waar kan ik mij als vrijwilliger of mentor opgeven?

De HBO Bruisweek kan niet bestaan zonder mentoren en vrijwilligers, we zien jou heel graag terug als vrijwilliger bij de HBO Bruisweek! Voor mentorschap kun je contact opnemen met je opleiding. Voor alle andere vrijwillligersposten zoals locatie-manager, logistiek team en tap team kun je contact opnemen met Thomas Bartelds (organisatie HBO Bruisweek) via vrijwilligers@buroruis.nl.

Wat is het adres van de camping?

Sportpark MarslandenAan het Primulapad te Zwolle.

 

Met de auto is de locatie het beste te bereiken door de parrallelweg van de Marsweg te nemen. Deze weg heeft dezelfde naam. Marsweg 5 is het dichtstbij de uitgang van de camping.

Slapen

2 items
Waar slaap ik tijdens de HBO Bruisweek?

Op maandag 27 augustus t/m woensdag 29 augustus zijn er slaapplekken geregeld voor alle deelnemers en mentoren van de HBO bruisweek. Daarnaast zullen er voldoende sanitaire voorzieningen zijn. We slapen op de Bruiscamping op sportpark de Marslanden te Zwolle.

Ik wil graag bij een vriend of vriendin in de tent slapen. Kan dit?

Nee, je gaat met jouw klas de HBO Bruisweek beleven. Je slaapt met een andere klasgenoot in een tent.

Beleid

2 items
Vinden er ook ontgroeningen plaats tijdens de Bruisweken?

De HBO Bruisweek is de introductie van je opleiding en jouw kennismaking met onze prachtige studentenstad. Er is geen sprake van ontgroening in welke vorm dan ook.

Kan ik mijn Bruisweken munten weer inleveren?

Nee, Bruisweken munten worden niet retour genomen. Wel kunnen de munten tot eind oktober in Het Vliegende Paard gebruikt worden.

Medische Bijzonderheden

4 items
Ik heb een allergie. Waar kan ik dit doorgeven?

Allergieën of andere bijzonderheden kun je bij je inschrijving doorgeven. Zorg ook dat jouw mentor zo snel mogelijk hiervan op de hoogte is.

Ik heb een lichamelijke handicap. Wordt hier rekening mee gehouden?

Natuurlijk houden wij hier rekening mee. Zorg dat je jouw handicap meld bij je inschrijving. Als je vragen hebt, neem dan contact op met jouw opleiding.

Ik gebruik medicijnen.

Geef via de inschrijving door dat je bepaalde medicijnen gebruikt als het belangrijk is dat de organisatie hiervan op de hoogte is. Daarnaast is het tijdens de HBO Bruisweek belangrijk dat je je mentor hierover inlicht. Heb je medicijnen die bijvoorbeeld koel of in het donker bewaard moeten worden, loop dan als je op de camping bent naar het BIP (Bruis Informatie Punt), zij zullen je hier verder helpen.

Ik heb een blessure. Moet ik mee doen met de activiteiten?

Meedoen met de activiteiten is niet verplicht, dus als jou dit niet lukt in verband met een blessure is dit geen probleem. Als je dit van te voren al weet, geef het dan door bij je inschrijving. Zorg ook dat jouw mentor op de hoogte is van je blessure.

Veiligheid

4 items
Is er ’s nachts ook iemand aanwezig bij wie ik terecht kan?

Ja, het BIP op de camping is altijd bemand. Via dit punt kun je ook vertrouwenspersonen bereiken. Voor zaken met directe spoed waar EHBO of een beveiliger ingeschakeld moet worden kun je terecht bij de hoofdingang van de camping.

Kan ik de hele dag door naar mijn tent of wordt het terrein afgesloten?

De camping is vanaf maandag tot en met woensdag 18:00, 24 uur per dag bereikbaar op vertoon van jouw HBO Bruisweekbandje.

Wat moet ik doen als zich een calamiteit voordoet?

Raak niet in paniek en probeer niet zelf je groepsgenootjes te verzamelen. Volg de instructies van de organisatie en beveiliging op en meld je bij de verzamelplaatsen bij de hoofdingang van het sportpark of SV Zwolle.

Is er een EHBO-post aanwezig en waar kan ik deze vinden?

Ja, deze is te vinden bij de hoofdingang van de camping en is dag en nacht bemand. Ook staat er op de plattegrond aangegeven waar de EHBO-post zich bevindt of kun je de bordjes volgen waar het EHBO-kruis op staat.

Geloof

1 items
Kan ik ergens in rust mijn geloof belijden?

Ja, op de slaaplocatie richten wij een stiltecentrum in. Het stiltecentrum is voor iedereen toegankelijk, ongeacht jouw geloofsovertuiging.

Eten

2 items
Wordt eten tijdens de HBO Bruisweek voor ons verzorgd?

Tijdens de HBO Bruisweek krijg je op de eerste dag lunch en avondeten. Op dag 2 krijg je ontbijt. Tijdens het ontbijt heb je tijd om een lunchpakket voor die dag samen te stellen. Op de laatste dag krijg je ontbijt met de mogelijkheid dan ook een lunchpakket te maken

Ik ben vegetariër, eet bepaalde producten vanuit mijn geloofsovertuiging niet of ik heb een voedselallergie. Wordt hier rekening mee gehouden?

Ja, we houden hier rekening mee. Zorg wel dat je dit duidelijk aangeeft bij jouw inschrijving.

Benodigdheden

3 items
Kan ik met PIN betalen op de camping?

Ja dit jaar is onze camping voor het eerst cashless! Het is mogelijk bij de kassa-units op de camping met  PIN  muntjes kopen waarmee je aan de bar kunt betalen. Wij adviseren je dan ook om geen grote hoeveelheden contant geld op zak te hebben

Waarom moet ik mijn fiets meenemen naar de HBO Bruisweek?

Het is verplicht om een fiets mee te nemen naar de HBO Bruisweek omdat de afstand te groot is tussen de camping en de binnenstad waar veel activiteiten plaatsvinden. Zorg dat je werkende fietsverlichting of losse lampjes bij je hebt!

Direct lekker fietsen tijdens de Bruisweken? Swapfiets staat voor je klaar! Het concept: voor een vast bedrag per maand krijg jij een fiets. Swapfiets zorgt ervoor dat-ie het altijd doet. Meld je nu aan voor de speciale introductiedeal en fiets de eerste 6 weken voor maar €10.

Welke spullen moet ik meenemen naar de HBO Bruisweken?

Zorg dat je deze paklijst goed doorneemt, wat hier in staat heb je in ieder geval nodig tijdens de HBO Bruisweek.

Overige Vragen

4 items
Ben ik verplicht om mijn Bruis-T-shirt te dragen?

Ja, want het is belangrijk dat alle deelnemers herkenbaar zijn voor hun mentor en de organisatie van de HBO Bruisweek. Het staat natuurlijk vrij om jouw shirt samen met je groepje te customizen door te knippen en te tekenen. Zorg daarbij wel dat je nog fatsoenlijk over straat kan;-). Zo heb je meteen een leuk aandenken aan de HBO Bruisweek!

Als mijn shirt vies wordt of stuk gaat, kan ik dan een nieuw shirt krijgen?

We hebben voor iedere deelnemer één shirt, je kunt dus tijdens de HBO Bruisweek geen nieuw shirt krijgen. Wel kun je een shirt wassen als deze erg vies is geworden. Als een T-shirt zo stuk is dat deze niet meer draagbaar is dan moet je en nieuw shirt kopen, deze kost €10,-.

Is er een plek waar ik mijn telefoon op kan laden?

Tijdens de MBO Bruisdag is het niet mogelijk om telefoons op te laden. Tijdens de HBO Bruisweek is het mogelijk om je telefoon op te laden op de camping bij de campingwinkel. Je kunt ook een powerbank aanschaffen bij de campingwinkel.

Mijn vraag staat niet tussen de veel gestelde vragen.

Staat jouw vraag niet tussen deze veel gestelde vragen? Mail dan naar info@buroruis.nl.

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP , University Of Dance en LUX. Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.