Programma

Super leuk dat je dit jaar meedoet aan de MBO Bruisdag. Wij zijn druk bezig geweest om een mooi programma voor jullie te organiseren, zodat jij je opleiding, de stad en je medestudenten vast kan leren kennen.

Grote Karaokeshow

Tijdens de grote karaokeshow krijg jij de kans om een liedje te zingen onder begeleiding van band “That’s what she said” (winnaar Clash of the Coverbands). Speciaal voor deze editie wordt deze knallende band aangevuld met zangeres en danseressen. Om het publiek enthousiast te krijgen hebben we een ras entertainer in de vorm van Boudewijn Koops en met een aantal special guests belooft het een ochtend vol vermaak te worden!

Locatie: Grote zaal Hedon

Fakkelteit

De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn en Rico van Opgezwolle in samenwerking met Hedon. Het is een platform voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar die van hip-hop en met name rap houden. Bij de Fakkelteit wordt aandacht geschonken aan het ontwikkelen van jong talent en worden kansen gecreëerd voor jongeren. Er worden teksten geschreven en elkaars werk wordt beluisterd om elkaar zodoende opbouwende kritiek te geven. Het doel van Fakkelteit is om jongeren te stimuleren en om de Zwolse hip-hopscene een impuls te geven. Tijdens de MBO Bruisdag krijg jij de kans om zelf teksten te schrijven en samen met de jongens van Fakkelteit je eigen raps te maken.

Locatie: Kleine zaal Hedon

Op sterk water

Op Sterk Water is een cabaretgroep bestaande uit cabaretiers, acteurs, muzikanten en theatermakers die zich gespecialiseerd hebben in improcabaret. Op aanwijzingen van toeschouwers ontstaat een voorstelling die bestaat uit muziek en sketches die elke keer volledig nieuw en origineel is. De heren van Op Sterk Water zijn al jaren aanwezig bij de MBO Bruisdag en zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het programma! Ben jij ingedeeld bij theater De Spiegel? Dan is dit een goed moment om je lachspieren te trainen.

Locatie: De Spiegel

Promo: http://www.improcabaret.nl/

Herman in een bakje geitenkwark

Je wist het misschien nog niet, maar Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert. Een podium gevuld met de eigenzinnige humor, unieke vorm van samenzang en absurde bedenksels van vier jongens. Lachen of huilen, denken of voelen, lekker achterover of op het puntje van je stoel? Bij Herman in een bakje Geitenkwark hoef je niet te kiezen, want alles komt aan bod.

Locatie: Hemmink zaal
Website: http://www.geitenkwark.nl/

Brandweer

Wil jij weten waar toch al die sterke brandweermannen vandaan komen? Waar al die heldhaftige mannen hun lef vandaan halen om jouw kat uit de boom te plukken? Kom dan naar de Apenkooi! Speciaal voor de studenten heeft de brandweer van Zwolle een heuse apenkooi georganiseerd. Laat met je klim-en-klauterkunsten zien dat jij een brandweerman in spé bent. Hou je toch niet zo van klimmen maar meer van fikkie stoken? Ook daar is aan gedacht. De brandweer gaat laten zien hoe een studentenkamer geblust wordt, na het zien van dit tafereel koop je misschien wél een brandmelder.
- Misschien nog een link maken met de opleidingen die hierheen gaan? (veiligheid gerelateerd)

Locatie: Grote Kerkplein

Arjan Postma

Arjan Postma is een Nederlandse boswachter en televisiepersoonlijkheid. Hij heeft verschillende boeken geschreven die het buitenleven promoten. Doordat hij als fulltime boswachter meer op kantoor zat dan in de natuur, is hij freelance boswachter geworden om zo meer buiten te kunnen zijn en meer voorlichtingen te kunnen geven. Hij heeft een passie voor de Nederlandse natuur en door zijn enthousiasme is hij een geboren verteller. Speciaal voor de studenten van de Groene Welle hebben we Arjan uitgenodigd om zijn passie met jullie te delen.

Website: http://www.boswachterarjan.nl/index.php

Locatie: Zaal 8 Pathé

Martin Brand

Martin Brand groeide op in de omgeving van Emmeloord. Hij heeft gestudeerd aan ArtEZ in Zwolle maar heeft deze opleiding niet afgemaakt. Hierna volgde hij een diaconaal jaar bij de jongerenorganisatie Youth for Christ. Hij is sinds 2004 betrokken bij Operatie Mobilisatie waar hij in 2009 weer afscheid nam om zelfstandig zijn werk voort te zetten binnen Martin Brand Producties. Hij heeft in totaal 8 albums uitgebracht (7 Nederlandse en 1 Engelse) en sinds 2010 organiseert Martin Brand de Praise United-evenementen waarbij meerdere koren samenkomen om 1 superkoor te vormen. Benieuwd wat deze organisatorische duizendpoot te vertellen heeft? Speciaal voor de studenten van Menso Alting komt Martin naar Zwolle!

Website: https://martinbrand.org/

Locatie: Zaal 6 Pathé


Percussie

Altijd al herrie willen maken met trommels maar nooit de kans of tijd ervoor gehad? Vrees niet langer! Speciaal voor alle liefhebbers van slagwerk is een workshop georganiseerd om eens even lekker los te gaan. Laat jij je innerlijke Keith Moon zien?

Locatie: Grote Kerk

Dans

Dansen is tijdloos, werkt ontspannend, is leerzaam en overstijgt de taal. Xplosief Zwolle biedt workshops dans al sinds het ontstaan van het bedrijf aan. De workshopleiders weten de deelnemers mee te nemen in hun enthousiasme en krijgen zelfs de meest verlegen dansers los!

Locatie: Grote Kerk

Hotel

Altijd al eens willen weten hoe het eraan toe gaat in een succesvol hotel? Dat kan nu! Speciaal voor alle mbo studenten is de directeur van Hotel Lumen in Zwolle te gast om te vertellen over het reilen en zeilen in zijn hotel. Ook zijn persoonlijke ervaringen met de hotelwereld zullen worden besproken en er is natuurlijk ruimte om vragen te stellen.


Locatie: Zaal 1 Pathé

Beauty

Speciaal voor studenten die hebben gekozen voor een opleiding richting beauty is niemand minder dan Miss Nederland te gast! Miss Nederland, die eigenlijk Zoey Ivory van der Koelen heet, is professioneel model en in 2016 verkozen tot Miss Nederland. Ook kun je haar kennen van Dance, Dance, Dance waar ze in 2017 wist te winnen. Ze komt vertellen over haar ervaringen in de wereld van glitter en glamour en ook is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen!

Locatie: Zaal 7 Pathé

Media

Sophie Hijlkema is iedere ochtend te horen bij 3FM, waar ze van 04:00 tot 06:00 haar plaatjes draait. Tijdens deze lezing zal zij vertellen over haar ervaringen als DJ bij 3FM maar ook over andere dingen die gebeuren in de entertainmentindustrie. Vind jij het leuk om het verhaal te horen van een van de meest enthousiaste DJ’s van dit moment? Kom dan ook!
- Wellicht ook link maken met opleidingen ?

Locatie: Zaal 9 Pathé

Buro Ruis

Iedere week spraakmakende events meepakken en nooit meer missen wat er in Zwolle allemaal gaande is? Buro Ruis zet zich dagelijks in om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Zo organiseren we de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen! Hebben we de dikste party’s zoals; Singlefeestje, DEEP , University Of Dance en LUX. Voor muzikale fijnproevers organiseren we jaarlijks het indoorfestival Paardpop en zo kunnen we nog even doorgaan. Wellicht hebben we al kennisgemaakt tijdens de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken, die we ieder jaar weer organiseren samen met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.