MBO Bruisdag

Op woensdag 4 september is de MBO Bruisdag! Die dag leren 3.200 kersverse MBO-studenten de stad Zwolle kennen. Er zijn theateracts, sportactiviteiten en workshops. Ook zijn er de vetste concerten die jouw kennismaking onvergetelijk maken.

De dag bestaat uit twee delen: 'Zwolle Rond' en 'Relax in the City'. Tijdens 'Zwolle Rond' leer je Zwolle kennen; je komt langs alle plekken in de stad die je gezien moet hebben. Tijdens 'Relax in the City' wordt de Bruisdag feestelijk afgesloten op het Rodetorenplein, waar je lekker kunt ontspannen, napraten, een dansje wagen of wat drinken. Mocht jij nou geen feestbeest zijn, dan kun je ook gratis naar de film in Pathé!

Benieuwd naar de sfeer van de Bruisdag? Bekijk de aftermovie van de Bruisdag van 2018:

De inhoud wordt niet getoond omdat de cookies niet zijn geaccepteerd

Aan het begin van de dag ontvang je het programma voor jouw groep. De verschillende onderdelen op een rij:

PROGRAMMA MBO BRUISDAG

Grote Karaokeshow

Tijdens de grote karaokeshow krijg jij de kans om een liedje te zingen onder begeleiding van band That’s what she said (winnaar Clash of the Coverbands). Speciaal voor deze avond wordt deze knallende band aangevuld met zangeres, blazers en danseressen. 

Onder begeleiding van rasentertainer Boudewijn Koops gaat het dak eraf! En met een aantal special guests belooft het een spetterende avond te worden!

Locatie: Grote zaal Hedon

Fakkelteit

De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn en Rico van Opgezwolle, in samenwerking met Hedon.

Het is een platform voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar die van hip-hop en met name rap houden. Bij de Fakkelteit wordt aandacht geschonken aan het ontwikkelen van jong talent en worden kansen gecreëerd voor jongeren. Er worden teksten geschreven en elkaars werk wordt beluisterd om elkaar zodoende opbouwende kritiek te geven. Het doel van Fakkelteit is om jongeren te stimuleren en om de Zwolse hip-hopscene een impuls te geven. 

Tijdens de MBO Bruisdag krijg jij de kans om ook zelf eens teksten te schrijven en samen met de jongens van de Fakkelteit je eigen raps te maken. Luister naar het talent van de jongens en laat je inspireren.

Locatie: Grote Zaal Hedon

Op sterk water

Op Sterk Water is een cabaretgroep bestaande uit cabaretiers, acteurs, muzikanten en theatermakers die zich gespecialiseerd hebben in improcabaret. Ben jij ingedeeld bij Theater De Spiegel, dan kan je je lach spieren goed trainen…

Op aanwijzingen van toeschouwers ontstaat een voorstelling die bestaat uit muziek en sketches die elke keer volledig nieuw en origineel is. Al jaren zijn de heren van op Sterk Water aanwezig bij de MBO Bruisdag en zijn daarom niet meer weg te denken uit het programma. 

Locatie: De Spiegel

Brandweer

Wil jij weten waar toch al die sterke brandweermannen vandaan komen? Waar al die heldhaftige mannen hun lef vandaan halen om jouw kat uit de boom te plukken? Kom dan naar de Apenkooi!

Speciaal voor de studenten heeft de brandweer van Zwolle een heuse apenkooi georganiseerd. Laat met je klim-en-klauterkunsten zien dat jij een brandweerman in spé bent. Hou je toch niet zo van klimmen maar meer van fikkie stoken? Ook daar is aan gedacht. De brandweer gaat laten zien hoe een studentenkamer geblust wordt, na het zien van dit tafereel koop je misschien wél een brandmelder. 

Locatie: Grote Kerkplein

Arjan Postma

Speciaal voor studenten van de Groene Welle

Arjan Postma is een Nederlandse boswachter en televisiepersoonlijkheid.

Hij heeft verschillende boeken geschreven die het buitenleven promoten. Doordat hij als fulltime boswachter meer op kantoor zat dan in de natuur, is hij freelance boswachter geworden om zo meer buiten te kunnen zijn en meer voorlichtingen te kunnen geven. Hij heeft een passie voor de Nederlandse natuur en door zijn enthousiasme is hij een geboren verteller. Misschien steekt hij jou ook wel aan!

Locatie: Zaal 8 Pathé

Martin Brand

Speciaal voor studenten van het Menso Alting

Martin Brand groeide op in de omgeving van Emmeloord. Hij heeft gestudeerd aan ArtEZ in Zwolle maar heeft deze opleiding niet afgemaakt. Hierna volgde hij een diaconaal jaar bij de jongerenorganisatie Youth for Christ.

Hij is sinds 2004 betrokken bij Operatie Mobilisatie waar hij in 2009 weer afscheid nam om zelfstandig zijn werk voort te zetten binnen Martin Brand Producties. Hij heeft in totaal 8 albums uitgebracht (7 Nederlandse en 1 Engelse) en sinds 2010 organiseert Martin Brand de Praise United-evenementen waarbij meerdere koren samenkomen om 1 superkoor te vormen. Benieuwd wat deze organisatorische duizendpoot te vertellen heeft? Kom dan naar Martin Brand!

Locatie: Zaal 6 Pathé

Percussie

Altijd al herrie willen maken met trommels maar nooit de kans of tijd ervoor gehad?

Wacht niet langer! Speciaal voor alle liefhebbers van slagwerk is een workshop georganiseerd om eens even lekker los te gaan. Laat jij je innerlijke Keith Moon zien?

Locatie: Grote Kerk

Dans

Dansen is gezond, werkt ontspannend, is leerzaam en overstijgt de taal.

Xplosief Zwolle biedt al jaren populaire workshops dans aan. De workshopleiders nemen de deelnemers mee in hun enthousiasme en krijgen zelfs de meest verlegen dansers los! Dus gooi je heupen los en doe mee!

Locatie: Grote Kerk

Inkijkje in een hotel

Altijd al eens willen weten hoe het eraan toe gaat in een succesvol hotel? Dat ga je vandaag ontdekken!

Speciaal voor alle MBO-studenten in Zwolle is de general manager van Hotel Lumen te gast om te vertellen over het reilen en zeilen in zijn hotel. Ook zijn persoonlijke ervaringen met de hotelwereld zullen worden besproken en er is natuurlijk ruimte om vragen te stellen.

Locatie: Zaal 1 Pathé

Beauty

Alleen voor studenten die gekozen hebben voor de opleiding Beauty

Speciaal voor alle Beauty-studenten is niemand minder dan Miss Nederland te gast!

Miss Nederland, die eigenlijk Zoey Ivory van der Koelen heet, is professioneel model en in 2016 verkozen tot Miss Nederland. Ook kun je haar kennen van Dance, Dance, Dance waar ze in 2017 wist te winnen. Ze komt vertellen over haar ervaringen in de wereld van glitter en glamour en ook is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen!

Locatie: Zaal 7 Pathé

Media

Sophie Hijlkema is iedere ochtend te horen bij 3FM, waar ze van 04:00 tot 06:00 haar plaatjes draait.

Tijdens deze lezing zal zij vertellen over haar ervaringen als DJ bij 3FM maar ook over andere dingen die gebeuren in de entertainmentindustrie. Vind jij het leuk om het verhaal te horen van een van de meest enthousiaste DJ’s van dit moment? Kom dan ook! 

Locatie: Zaal 9 Pathé

Victor Luis van Es

Victor Luis van Es vertelt openhartig over zijn ambities, verlangens en angsten. Hij analyseert alles, inclusief zichzelf.

Van Es is een uitstekende verteller met harde humor. Hij stond in de finale van Cameretten 2016 en won de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2015. Hij laat zich inspireren door het Amerikaanse stand-up comedy en is opgevoed met het Nederlandse cabaret.

Locatie: Hemminkzaal Odeon