ZORGFACILITEITEN

Zijn er problemen thuis? Heb je hulp nodig? Of ben je gewoon op zoek naar een luisterend oor? Op elke hogeschool kan jij je met je verhaal terecht! Wij hebben hieronder een aantal opties op een rijtje gezet.

VIAA

Soms loop je door persoonlijke omstandigheden of vanwege een andere reden tegen bepaalde dingen aan die je studievoortgang belemmeren. En soms zie je je studie misschien even niet meer zitten. In dergelijke situaties kun je terecht bij de studentendecaan. Studeren is voor iedereen, maar het gaat niet voor iedereen even makkelijk. Zo’n 10% van alle studenten geeft aan dat zij belemmeringen ervaren in hun studie. Vaak zijn deze belemmeringen onzichtbaar, denk bijvoorbeeld aan dyslexie, ADD of migraine. Maar iedereen heeft volgens de wet recht op toegankelijk onderwijs. De studentendecaan kan je hierin begeleiden en adviseren. Je kunt bij ons terecht voor een individueel gesprek, daarnaast organiseren we bijeenkomsten rond groepjes studenten die met vergelijkbare vragen zitten. Je kunt dan denken aan allerlei studievaardigheden, ADD of dyslexie.

Klik hier voor meer informatie.

STUDIESUCCESCENTRUM WINDESHEIM

Studeren doe je bij Windesheim niet alleen. Je krijgt bijvoorbeeld intensieve persoonlijke coaching van je studentbegeleider. En zijn er klachten of problemen die je studievoortgang belemmeren, dan kunnen je terecht bij de specialisten van het Studiesuccescentrum (ook wel SSC genoemd). Die begeleiding en/of advies zijn aanvullend op de begeleiding van je studiebegeleider van je opleiding.

Klik hier voor meer informatie.

KPZ  

Op KPZ kennen wij onze studenten. Persoonlijk contact, korte lijnen, openheid en gelijkwaardigheid vinden wij heel belangrijk. Daarom wordt iedereen met de voornaam aangesproken. Op KPZ heb je veel contact met je studieloopbaanbegeleider. Bij hem/haar kun je terecht bij al je vragen over je studie, maar ook over je persoonlijke situatie en eventuele belemmeringen. Je kunt altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je aan topsport doet of omdat er persoonlijke omstandigheden zijn die het studeren voor jou lastiger kunnen maken. Je kunt hierbij denken aan lichamelijke en/of geestelijke problematiek zoals rugklachten, somberheid, PDD-NOS, ADHD, dyslexie of een specifieke thuissituatie/mantelzorg.

Klik hier voor meer informatie.